2839

Name
Overstock.com Headquarters
Location
Midvale, Utah
Date
2016
Client
Overstock.com
Size
231,000 SF
Awards
2017 IIDA Best Award in Workplace Over 15,000 SF, 2017 American Concrete Institute, Intermountain Chapter, Excellence in Concrete Award
Publications
Utah Construction and Design Magazine 2017

Built to bring together Overstock.com’s staff in a single, collaborative work environment, the distinctive, circular “Peace Coliseum” anchors a corporate campus that connects public transportation, on-site child care, and a greenhouse that grows fresh fruits and vegetables for the company’s cafeteria.

Nurturing Overstock’s company culture was a key goal of the project. The building’s circular design dispenses with traditional hierarchy, trading corner offices for an equitable and transparent open-plan layout. To explicitly place employees at the center of the company, the design features a gathering space called the “Nucleus” within the inner courtyard, housing the main employee commons area and a café.

Through an exposed structure and honest use of raw materials, the building reflects an architectural commitment to authenticity and integrity that positively contributes to Overstock’s culture of simple and honest business practices.