Catalog #
Project Name
Categories
Completed Date
3101
Weave Headquarters
Commercial, Tenant Improvement
2018
2924
Audi Executive Club At Rio Tinto Stadium
Commercial, Interior, Recreation
2017
2916
Skullcandy
Commercial, Tenant Improvement
2017
2871
Lucid Software
Commercial, Interior, Tenant Improvement
2017
2839
Overstock.com Headquarters
Commercial
2016
2794
iSolved
Commercial, Tenant Improvement
2017
2724
StorageCraft
Commercial, Tenant Improvement
2015
2672
McGillis Investment Company
Commercial, Interior, Tenant Improvement
2574
Gallivan Center
Commercial, Public, Recreation
2012

2574

Name
Gallivan Center
Location
Salt Lake City, Utah
Date
2012
Client
RDA of Salt Lake City
Size
21,584 SF
Awards
2012 AIA Utah Merit Award, 2012 Engineering News Record-Mountain State, Best Sports and Recreation Merit Award, 2012 IIDA Best Award in Play and Shop, 2011 IES – Guth Award for Innovative Lighting Design, 2012 Salt Lake City Downtown Alliance Achievement Award

As Salt Lake City’s living room, John W. Gallivan Plaza supports a wide range of activities and events, including the Twilight Concert Series, winter ice skating, and arts and food festivals. Over the course of nearly three decades, EDA has designed numerous projects for the Gallivan. Among these are a set of retail shops along Gallivan Avenue, the current amphitheatre and ice sheet, and the 21,000 square foot event center/ice support building that won of a 2012 AIA Utah Merit Award.

The event space represents the capstone of the Gallivan Center master plan. Built on top the existing Gallivan Center parking, the event space creates a sense of enclosure for the park. Composed of a steel frame, copper paneling, and cast-in-place and pre-cast concrete, it presents a warm and enduring face, while honoring the valley’s long mining history. The building’s lower floor provides the support for the ice sheet and the amphitheater, while its second story—ringed by balconies— expands the center’s conference and special event capabilities. A planted roof positively contributes to the park’s aesthetics when viewed from surrounding buildings.